CANVAS TELEMARK

ALT OM OPPHOLDET

Canvas Hotel er ikke som andre hotell! Vi er en oase midt i ødemarken 2 km fra nærmeste bilvei og 7 km fra nærmeste bosetning. Det er et sted for å nyte den unike naturen som indre Telemark kan by på enten til fots, med fiskestang og kano eller aller helst med en stisykkel.

Slik er en vanlig helg:

Ankomstdag

Vi møter dere på parkeringen midt i skogen et par kilometer fra hotellet enten klokken 16.00 og 18.00. Bagasjen kjøres opp til hotellet med separat transport. Møter du oss klokken 16 har du god tid til en sykkeltur eller en lengre tur på beina når du kommer.

Middagen serveres ca. klokken 20.30

Dag 2+

Dere blir vekket med kaffe i yurten, deretter en solid frokost. Vi planlegger dagen ut fra vær, ønsker og føreforhold slik at den blir optimal for alle. Vi kommer tilbake til lunsj og har en rolig stund i yurten før de som vil tar en ettermiddagstur eller rett og slett bare nyter stillheten i campen når de andre drar på tur.

Etter en dag med mye mosjon og frisk luft, smaker det godt med noe å drikke, eller etter et bad og litt badstue.

Vi møtes til litt snacks ved bålet før middagen starter mellom åtte og ni en gang.

Avreisedag

Dere blir vekket med kaffe i yurten, deretter en solid frokost. Vi tar en tur på sykkelen før lunsj og utsjekk som er klokken to.

Sykkeleie

Leie av sykkel koster kr 750 pr dag/1500 pr helg og betales ved utsjekk. Oppgi høyde og vekt ved innsjekk som dere får informasjon om når det nærmer seg, så setter vi den opp til deg på forhånd. Syklene er av typen Scott eGenius 930 elektriske stisykler (Nytt av året!).  Vi anbefaler alle som ikke har fulldempet sykkel eller en eldre rittfulldemper å leie sykkel. Både fordi det er morsomt med riktig utstyr og av sikkerhetshensyn. Leien inkluderer hjelm.

Hvis du kommer med egen sykkel som vi mener er uegnet for terrenget vårt vil du kunne bli nektet deltagelse på fellesturer der vi er ansvarlig for sikkerhet. Vi anbefaler ikke klikkpedaler for de som ikke har erfaring med dette på sti.

Guider

Vi krever ikke lenger at du sykler med våre guider, men vi arrangerer fellesturer med guide som dere kan være med på. Vi har stort sett 3 guider på jobb, noe som sikrer et best mulig tilpasset nivå på alle turene. Tjenestene fra guiden er en obligatorisk del av prisen på oppholdet og hvis du vil bevege deg i terrenget på egenhånd tror vi du fortsatt har glede av hjelp med rutevalg, utlån av kart, hjelp ved skader og annen teknisk bistand. Det er lite skilting i terrenget og mange av stiene er fortsatt vanskelig å finne hvis du ikke er kjent.

Ønsker du og din gruppe en dedikert guide eller instruksjon, ta kontakt for tilbud.

Vi tilpasser turene etter nivå og så langt det lar seg gjøre deler vi inn grupper etter dette. Vi har hatt mange nybegynnere hos oss og vil alltid ha et tilbud tilpasset disse.

Alkoholholdige drikkevarer

For ordens skyld viser vi til at det ikke er anledning til å nyte medbragte alkoholholdige drikker på Canvas Hotel sitt område grunnet betingelsene i vår skjenkebevilling og av sikkerhetshensyn.

Aldersgrense

Canvas Telemark er et voksen-hotell. Dette er mest fordi middagene skjer rundt et felles bord der det konsumeres alkohol. Vi anbefaler barnefamilier å komme til Canvas Hove i Arendal der det meste er lagt til rette for at foreldre og barn skal ha det best mulig. Eventuelt går det an å gå sammen og booke hotellet alene med andre familier.

Stisykling, Canvas Telemark, Norway